Informatie

Honden en katten zijn van nature echte vleeseters. Het hele lichaam is daarop ingesteld, van kaken tot darmen. Met het eten van vers, rauw vlees krijgt uw huisdier alle voedingsstoffen die het van oorsprong nodig heeft.

Een natuurlijke keuze

Verse en rauwe voeding is gezond voor uw hond of kat. Het voorkomt problemen in de darmen, maag en huid. Onze complete versvlees voeding maaltijden bieden bovendien veel natuurlijke vitamines, mineralen en enzymen waarmee de gezondheid op peil blijft. De maaltijden bevatten onbewerkt, ongekookt vers vlees, aangevuld met gemalen botten en gepureerde rauwe groentes. Zodat uw huisdier al het goede van de natuur binnenkrijgt.

Echt vlees voor echte vleeseters

Als echte vleeseters vinden honden en katten vlees vooral lekkerder dan brokken. Niet vreemd, want de hond stamt af van de wolf. De voeding van de wolf bestaat naast spiervlees ook uit orgaanvlees, zachte botten en wordt soms aangevuld met bessen, vruchten, wortelen en knollen. Gewone hondenbrokken bestaan voor slechts twintig procent uit vlees en voor een groot deel uit graan.

Beter dan brokken

Een hond haalt zijn energie uit eiwit, vet en koolhydraten. De relatief grote hoeveelheid graan in brokken levert weliswaar energie uit koolhydraat. Maar niet in de verhouding van versvlees voeding. In deze hoeveelheden kan graan zelfs zorgen voor schimmels en gisten. Versvlees voedingen voldoen aan alle eisen voor vleeseters. Toch twijfelen mensen nog wel eens aan versvlees voedingen. Dat is niet nodig want vers, rauw vlees bevat weliswaar bacteriën maar deze zijn niet schadelijk voor uw hond of kat. Sommigen zijn zelfs goed en andere bacteriën worden door de maag vernietigd.